Kelâmbaz

Kelâmbaz Yaz Sayısı Çıktı

NOT: Mecmuayı temin etmek için 0551 161 98 99 numaralı telefona WhatsApp üzerinden mesaj atarak veya sosyal medyada @kelambazblog hesaplarına DM’den mesaj yazarak irtibata geçebilirsiniz.

Merhaba kıymetli okurlar,

Sıkıntılı karantina günlerinden sonra yeni bir sayıyla karşınızdayız. Bir yandan salgının getirdiği maddi ve manevi zorluklar diğer yandan karantina günlerinde günlük rutinimizin bozulmasının getirdiği dağınıklıkla birleşince Nisan-Haziran sayısını çıkaramadık. Fakat elinizde tuttuğunuz sayıda daha fazla muhteva hazırlayarak bu eksikliğimizi telafi etmeye çalıştık.

Öncelikle geçtiğimiz sayıya gösterdiğiniz yoğun teveccühten dolayı bütün ekibimiz adına teşekkürlerimizi arz ediyorum. Türkiye’nin en doğusundan en batısına, imam hatip liselerinden üniversitelerin akademik kadrolarına varıncaya kadar çok geniş bir yelpazedeki okuyucu kitlesine dergilerimizi kargoladık. Mecmuaya gösterilen alaka beklediğimizin de üzerinde oldu. Gerek web sitemiz üzerinden gerekse sosyal medya üzerinden gelen yoğun talep ve siz kıymetli okurlarımızın güzel yorumları bütün ekibimizin şevkini arttırdı. İnşaallah bu teveccühünüze layık işler yapmak gayretindeyiz.

Ârif bir zât; “Hayatta en büyük nimet refîki muvâfıktır(uygun arkadaştır)” buyurmuş. Diğer yandan kötü arkadaşın ne büyük gâile olduğu atasözleriyle de sabittir. “Kör ile yatan şaşı kalkar”, “üzüm üzüme baka baka kararır” atasözleri bu gerçeği anlatır. Arkadaşlık sadece gerçek manada arkadaşlıklarla sınırlı değil. Bir de mecâzi arkadaşlarımız var; izlediğimiz televizyon kanalı, dinlediğimiz radyo programı veyahut kaçırmadan okuduğumuz köşe yazarı. İşte Kelâmbaz’ın asıl gayesi iyi bir arkadaş, yoldaş olmak. Eminim sizlerin de Kelâmbaz’a olan iştiyakınız günümüzde bulması hayli zorlaşan “iyi arkadaş” ihtiyacından neşet ediyor.

Bu sayımızda “Dünden Bugüne İlim Geleneğimiz”i kapak konusu yaptık. Kıymetli Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci hocamızla Osmanlı medreselerini konuşmak üzere niyetlendiğimiz röportaj, günümüzün meselelerine de değinilince çok istifadeli bir yazı halini aldı. Hasan Gül, “Osmanlı’da Üniversite var mıydı” başlıklı yazısında Osmanlı ilmiye teşkilatını ve akademik hayatı anlattı. Ahmet Uğur Apaydın, Osmanlı medreselerini ve burada yapılan tedrisatı inceledi. Ahmet Faruk Şenkaya İslam tarihinin parlak sayfalarından “Endülüs Kültür ve Medeniyeti”ni hatırlattı. Yazma eserler uzmanı Ali Balcı hocamız “Kitap Mütalaa Edilirken Dikkat Edilecek Hususlar”ı yazdı. Bendeniz de “Hüküm Batı’nın Elinde” diyerek Batı’nın bilim üzerindeki tekeline dikkat çekmek istedim. Bu yazıların dışında Ali Tüfekçi, Ali Yarış, Buğrahan Türker, Emir Ali Demirel, Mehmet Fatih Oruç ve Oğuz Han Şimşek’in yazıları ve Ahmet Emin Odacıoğlu kardeşimizin şiiri okumanız için sizleri bekliyor.

Teveccühünüz için tekrar teşekkür eder, keyifli okumalar dilerim.

Bünyamin Ekmen

Kelambaz

Kelambaz

Tarih • Kültür • Edebiyat • Fikir • Aktüalite

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Bizi Takip Et!